Persarchief

Een verzameling artikelen die in de pers zijn verschenen. Mocht jij artikelen hebben of tegenkomen die niet opgenomen zijn op deze pagina, word je vriendelijk verzocht om even een mailtje te sturen. Mede door jouw hulp kunnen we deze pagina dan uitbreiden...
Sommige artikelen kunnen nog scan-foutjes bevatten. Kom je ze tegen, laat het even weten!

 

'Mensen raken in hun hart'

woensdag 05 februari 2003, Haagsche Courant, Evelyne LammerdingStef Bos (41) gaat in het voorjaar een nieuwe cd uitbrengen, reist naar Afrika, komt dan terug en wil ook nog Guatamala en Tanzania aandoen om weer inspiratie te krijgen voor volgende nummers. Eerst geeft hij in Naaldwijk de voorstelling 'Niemandsland', het programma dat op zijn eind loopt, maar hem nog steeds boeit.

Om muziek uit je ziel te willen maken, moeten de maskers af. Dat is wat zanger/tekstschrijver Stef Bos dan ook doet. "Het is pathetisch om als je ouder wordt nog met een masker op te lopen. Iedereen heeft zijn onzekerheden. Zekerheid is laten zien wat je onzekerheid is. Toen ik twintig was dacht ik dat ik alles wel wist. Dat was toen niet zo en dat is nu nog niet zo. Toen droeg ik dat masker nog. Nu niet meer." Op die manier weet Bos zijn publiek in hun ziel raken. Hij treedt zaterdag op in theater De Naald in Naaldwijk, een van de laatste voorstellingen Niemandsland.
Niemandsland verveelt de zanger nog niet. Integendeel: "Het programma staat er nu in zijn volle rijpheid. In het begin richt je je op concentratie. Nu we aan het einde zijn van deze serie concerten richten we ons op improvisatie." Geen concert is hetzelfde. Bos gaat een stapje verder: Zijn doorbraakhit Papa van twaalf jaar geleden is nooit op dezelfde manier uitgevoerd. "Maandagavond speelden we het in Eindhoven en ik vond het een van de beste versies die we de afgelopen twaalf jaar hebben gespeeld." Bos en zijn groep spelen de nummers niet van blad. Op die manier moeten de liedjes zich wel ontwikkelen, is de filosofie daarachter. Bovendien moet de muziek zo puur mogelijk worden gebracht. Maskers af. Daarvoor is Bos inmiddels ruimschoots beloond: In tien jaar tijd kreeg hij een Gouden Harp, twee Edisons, een Zilveren Harp en de Pall Mall Exportprijs toebedeeld. Bos houdt van die waardering, maar daar is het hem zoals een waar artiest betaamt niet om de te doen. "Ik ben niet met prijzen bezig. De prijzen die ik heb gekregen, zie ik als een schouderklopje. Maar er is nog een hele weg af te leggen."

Guatamala

Die weg leidt dit jaar in elk geval naar Guatamala en Tanzania. Daar gaat Bos zich bezighouden met muzikale projecten. Bos had al wat met Afrika; in de afgelopen tien jaar was hij regelmatig in Zuid-Afrika. "Daar ben ik zo'n vier tot vijf keer per jaar. Dat ik nu naar Tanzania en Guatamala ga, is puur intu
< Terug