Persarchief

Een verzameling artikelen die in de pers zijn verschenen. Mocht jij artikelen hebben of tegenkomen die niet opgenomen zijn op deze pagina, word je vriendelijk verzocht om even een mailtje te sturen. Mede door jouw hulp kunnen we deze pagina dan uitbreiden...
Sommige artikelen kunnen nog scan-foutjes bevatten. Kom je ze tegen, laat het even weten!

 

Nieuwe pareltjes van Stef Bos

donderdag 12 februari 2009, de Dordtenaar, Onbekend

Wie kan het leven en de liefde beter verwoorden in liedjes dan Stef Bos? Op Valentijnsdag speelt de 47-jarige zanger en liedjesschrijver zijn voorstelling 2009 of Eenvoud van de Tweevoud in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem.

 

Eenvoud van de Tweevoud is het tweede deel van een tweeluik. Werden vorig jaar alleen nieuwe nummers gespeeld, dit seizoen wordt die verzameling uitgebreid en ondersteund met de nieuwe cd Tao die in het najaar zal verschijnen.

 

Bos is een vrije dromer, die op het podium ongegeneerd de draak steekt met de dingen die hem niet bevallen. In het lied Tao drukt hij zich als volgt uit: ,,Mooie woorden zijn niet waar/Ware woorden zijn niet mooi/Dat heeft de Tao mij geleerd/En al klinkt het niet verkeerd/Wat de Toa ook verklaart/Ik weet het/Ik weet het eigenlijk niet meer.''

 

Bos scoorde lang geleden een grote hit met Papa. Hij zal wel nooit meer van dat nummer afkomen. Ook in het nieuwe programma staat het op de setlist, zij het in een uitgeklede versie en ontdaan van alle klefheid. Verder brengt Bos vooral graag nieuwer werk. Materiaal is er in overvloed. Vorig jaar bracht de chansonnier drie nieuwe albums uit, onder de eenvoudige titels Demo's Deel 1, 2 en 3.

 

Van teren op oud succes is bij de begenadigde verteller absoluut geen sprake. Favorieten, ze mogen dan graag gehoord worden, Bos kiest niet voor de gemakkelijke weg, een hekel dat hij heeft aan het betreden van geëffende paden. ,,Mijn publiek verwacht dat ook van me; dat ik elke keer weer een nieuwe switch maakt,'' zegt Bos. ,,Ze willen weten wat ik over ‘nu' heb te vertellen. Dat verhaal over de wereld, de tijd waarin we leven, heb ik verpakt in nieuwe liedjes.''

 

Het nieuwe repertoire van Bos getuigt van lef. In De Bron beschrijft de zanger hoe hij levenskracht en vreugde ‘in de schoonheid van de innerlijke tweestrijd' vindt.

 

De woordkunstenaar verhaalt in zijn nieuwe voorstelling ook over de alsmaar verder tikkende tijdbom onder de Zuid-Afrikaanse samenleving, die de laatste vijftien sterk aan het veranderen. is. Ook het prachtige pareltje in zijn programma is Zuid-Afrikaans: My vrou is huis toe, over een man die aan zijn overleden vrouw denkt.

 

Schouwburg De Nieuwe Doelen biedt met Grand Café ‘t Gelagh een Valentijnsarrangement bij deze voorstelling aan. Bezoekers krijgen een driegangendiner bij ‘t Gelagh, waarna zij aansluitend de voorstelling bezoeken.

 

Stef Bos - 2009, zaterdag 14 februari, 20.15 uur, Schouwburg De Nieuwe Doelen, Haarstraat 64, Gorinchem.

 

Toegang:22/20/45 (Valentijnsarrangement).


< Terug