Persarchief

Een verzameling artikelen die in de pers zijn verschenen. Mocht jij artikelen hebben of tegenkomen die niet opgenomen zijn op deze pagina, word je vriendelijk verzocht om even een mailtje te sturen. Mede door jouw hulp kunnen we deze pagina dan uitbreiden...
Sommige artikelen kunnen nog scan-foutjes bevatten. Kom je ze tegen, laat het even weten!

 

Openluchttheater koestert Mira en Stef Bos

maandag 10 augustus 2009, Gazet van Antwerpen, Peggy Schillemans

Openluchttheater koestert Mira en Stef Bos

openluchttheater koestert mira en stef bos

10/08 Het Openluchttheater (OLT) in het Rivierenhof te Deurne liep zondagavond volledig vol voor een dubbeloptreden van de Antwerpse Mira en de Antwerpse Nederlander Stef Bos. Het werd voor de aanwezige muziekliefhebbers een avond om te koesteren.

Mira verzorgde drie jaar geleden al eens aarzelend het voorprogramma voor Kommil Foo in Deurne, en is er sindsdien zeker niet op verslechterd. Haar tweede album ‘Stukken van mensen’ werd positief onthaald, en de 27-jarige zangeres weet met woorden zinnen te smeden waar andere songwriters ongetwijfeld jaloers op zijn.

Opener 'Grenzen' zette de toon voor een miniconcert dat - oh cliché - het best kan samengevat worden als "met een lach en een traan". 'Het liefst' bijvoorbeeld is een prachtig liefdeslied met in het slot een psychotisch trekje. Mira vertelde ook over haar uitstapje naar 'Hit the road', waar ze 'Checken checken checken' bracht. 'Loslopend wild' en bisnummer 'In de fleur' gingen vergezeld met een herkenningsapplaus en gejuich - geslaagd optreden!

Bos en de Bijbel

Stef Bos, 47 intussen, begon de avond met een ingetogen 'Is dit nu later'. Zijn inleiding zette de toon voor een avond die aan de hand van verhalen voortschreed. Zo gaf de Nederlandse omroep NCRV hem de opdracht nummers te schrijven over bijbelfiguren. Het OLT kreeg de primeur.

Bos slaagde erin Petrus een gelaat te geven zonder spiritueel te gaan klinken. Hetzelfde lukt hem met Ruth, Lea en Lot. Als klap op de vuurpijl: een monoloog van God hemzelve. "Er is teveel van mij gemaakt wat ik helemaal niet ben", luidt het in het lied. Geen levende ziel die Bos durft tegen te spreken.

Zuid-Afrika en papa

Daarna trok Bos richting Zuid-Afrika, waar zowel de mensen als de cultuur hem blijvend inspireren. De zanger-muzikant-verteller schakelde in eenzelfde lied moeiteloos over van Nederlands naar Afrikaans, terwijl het publiek muisstil en bewonderend toekeek.

Maar uiteraard ontbrak ook 'Papa' niet, en sfeermaker 'Wodka' - we kwamen zelfs te weten dat het gemaakt is in café 'De Pallieter', op het Antwerpse Mechelseplein. Bos zat echter onder tijdsdruk en kon zich na 'Ik heb je lief' slechts één bisnummer permitteren. Maar de aanwezigen waren al zo'n anderhalf uur verwend, en dus was een staande ovatie de terechte beloning voor Stef Bos en zijn uitmuntende muzikanten.

PiRo

(Foto: stefbos.nl - © Coast Company & Mira-online.be -
< Terug