Gastenboek

Jasmijn, In het zuiden maar van het noorden – maandag 05 juli 2004, 01:01
Beste Niemandslander met een verlangen naar wat schrijfgevigheid van de zanger zelf (u bent niet de enige, zeker niet na zo'n bericht van A.S., dat mag je wel zeggen!),
Ik werp even een vraag op met enig ontploffingsgevaar (met voor -en tegens), mogelijkerwijs zijn dit vooroordelen waar ik aan vastzit en heb ik absoluut geen gelijk om te gaan generaliseren maar wie weet heeft het te maken met de verschillen in levenswijze en mentaliteit, onafgezien van persoonlijke karaktertrekken, eigen aan de mens (Stef B./ Amanda S.) zelf.
Mij lijkt het zo te zijn dat onze (? stoor u niet!) zanger (en zijn muziekgenoten) erg drukbezet zijn, zoals het Westerse carrièremakers betaamt. Ik heb er geen idee van hoe verwachtingen van zakenlui in de muziekbusiness en dergelijke in Zuidafrika iemand als Amanda ertoe verplichten om drukbezet te zijn. Volgens mij is Stef Bos ook iemand die goed doordrongen is van het besef dat hij het recht heeft (Westerse manier van denken?)- en dat hij ook die behoefte voelt om zich van tijd tot tijd af te sluiten van de buitenwereld (die trek herken ik ergens wel)teneinde te kunnen creëren en/of zichzelf te zijn of...- stil te staan en te leven (ik herinner me een interview op de radio waarin dat naar voorkwam dat zelf zijn beste vrienden hem moeilijk kunnen bereiken, dus ... wat zouden wij dan als onbekende fans mogen verwachten??). Misschien bestaan er ook wel verschillen in het soort reacties die fans uit het Noorden geven (veel diverser omwille van het aantal?-eventueel meer gelinkt aan status? in maatschappij??? en daardoor vaak anders gericht)dan reacties van fans uit het Zuiden.
De uitdrukkingen die een taal rijk is, beïnvloeden ook wel denk 'k, je zou ze kunnen zien als een teken van een -in het geval van het Zuidafrikaans- bijvoorbeeld gastvrije, meer direct hart-aansprekende, enthousiaste omgangstijl terwijl we/ik? hier in het Noorden eerder opgevoed worden met de idee dat een kritische noot, al dan niet (te) ironisch gepeperd en gekruid met enige terughoudendheid geapprecieerd wordt.
met slaapgroet,
Jajajaja – maandag 05 juli 2004, 00:12
Allemaal heel leuk en aardig, maar 't zou toch wel eens zo prettig en plezant zijn mocht Dominee Bos zelf eens het woord richten tot zijn trouwe kerk(boek)bezoekers... Het is toch zijn site hier en tussendoor eens wat tijd maken voor wat woordjes, desnoods in gebroken zinnen, zou toch wel getuigen van wederzijdse genegenheid ...
Jasmijn, Zo zacht en voedend als de olie zelf – maandag 05 juli 2004, 00:12
Ook op mij heeft het bericht van Amanda Strydom een gelijkaardige uitwerking, het is mooi om door de spontane schrijfgevigheid van zo'n grote artieste zomaar even in de verbeelding mee - opgenomen te worden in de kracht die ontstaat als hun twee daar samen gaan en staan...
Judith, Niemandsland – zondag 04 juli 2004, 22:10
Met haar woorden in het Afrikaans verwarmt Amanda ons hier een beetje in het koude Noorden... zalig!
Marlene, Utrecht – zaterdag 03 juli 2004, 21:09
Lieve Amanda, dank voor je bericht uit Zuid-Afrika. Wat had ik graag bij jullie duetten willen zijn. Jouw hertaling van o.a. Stefs 'Tussen de liefde en de leegte' en 'Zondag in Soweto' vind ik bijzonder mooi. Heel graag zou ik jullie beiden weer zien optreden zoals vorig jaar in Brugge. Wie weet?
Zo bijna... – zaterdag 03 juli 2004, 21:09
zwevend in gedachte ben je dan in Suid Afrika...
Mariken, Dordrecht – zaterdag 03 juli 2004, 16:04
Heerlijk die verhalen van Amanda. Fijn zo'n vers Niemandland!
Amanda Strydom, Suid Afrika – zaterdag 03 juli 2004, 14:02
Gegroet Niemandslanders! Ek kan met trots berig dat Stef Mphumalanga verower het met woord en lied - ons het saam ons boeke bekendgestel by 'n prima aand in een van die mooiste dele van Suid Afrika,die subtropiese Nelspruit,in die hart van Mphumalanga.Stef het my gedigte voorgelees en ek syne,en ons het die aand afgesluit met ons duette "Die Taal van my Hart"en "Tussen de liefde en de leegte" Sy voorstelling " Gebroke Sinne" het die sale volgepak.Die mense in Suid Afrika het Stef as 'n seun van Afrika aangeneem - en is baie lief vir hom.Ek vertrek nou na die Grahamstadfees in die Oostelike Provinsie en Stef doen komende week voorstellings in Pretoria se Centurion Teater.Alles uitverkoop,dus is 'n ekstra voorstelling bygevoeg.Vandaar sal hy die Suiderland verower,van Mphumalanga tot die Kaap.Ons twee sal weer die boekvoorlesing aanbied in Bloemfontein op 14 Julie.Francis praat nou die mooiste Afrikaans!Voorheen kon ons net in Engels kommunikeer,maar algaand leert men - soos my Nederlands verbeter! Dit was heerlik om beide my boeties uit die noorde weer te sien.So storm ons voort,met ons woorde as ons wapens,met die mag van die musiek.Heel veel liefs uit Suid Afrika,waar die winter haar arms om ons vou.Amanda Strydom.
Venus – zaterdag 03 juli 2004, 02:02
Misschien heeft 't te maken met het 'heengaan' van Marlon Brando, maar terwijl de wind om 't huis hier heenjakkerde (het lijkt wel herfst godbetere!), lag ik in een warm bad en luisterde naar 'Liria' op Donker en Licht en ineens leek deze versie (hoe anders dan de r(a)uwe theaterversie!) wel een deel van The Godfather I... voor de kenners: dat stuk waar Al Pacino moet onderduiken en als veredelde geitenhoeder nog ergens in zo'n kaalgewaaid dorp ronddoolt en daar de liefde van zijn leven ontmoet, die vervolgens het leven laat in een auto die ontploft.. dat stukje.. dat hij daar over de bergen loopt... geweldige filmmuziek dat nummer! Goed, terwijl ik hier mijmer en hoop op een beginnende zomer, heeft vandaag de nieuwe 'boreling' van Stef officieel het licht gezien; weer een fuik gefokt ;-) Denk niet dat jij á la Hans de Booy nog met je boekje langs de deuren hoeft en wens je veel geluk met dit gebundelde boeketje aan flarden en beelden! En hier zijn we behalve in afwachting van de zomer, ook in afwachting van de mp3.. heb zelf mooie herinneringen aan Te Groot Voor Woorden en De Dag Zal Komen uit Den Haag, maar ook het Duitse Abenteuer bood die avond genoeg juweeltjes om voor altijd te bewaren en te koesteren.. ik zou ze 't liefste in een doosje willen doen.. cd-doosje wel te verstaan :-)
Marlien, Zwolle – vrijdag 02 juli 2004, 16:04
He hallo,

Heb net (de??) nieuwe cd van Stef Bos gekocht, Donker en Licht. Echt een fantastische cd.
Het lijkt me erg leuk om een keer naar een concert te gaan van Stef Bos. Maar helaas nog niet de juiste mensen daarvoor gevonden. Iemand die interesse heeft???
Vorige pagina | Eerste pagina
Laatste pagina | Volgende pagina
Plaats een bericht in het gastenboek.
Nadat je een bericht hebt verstuurd, ontvang je van ons een email. In deze email vind je een link. Pas na het aanklikken van deze link wordt je bericht geplaatst. Op deze manier voorkomen we misbruik.


Naam

Emailadres (alleen ter controle)

Woonplaats

Bericht